Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Annelies Van Parys live vanuit het Centraal Station in gesprek over Lost & Found

blijf verwonderd!

do 11 nov. - 0:00

De kunstenbiënnale Europalia staat dit jaar in het teken van een voertuig dat de wereld grondig veranderde: de trein. Binnen dit thema schrijven Annelies Van Parys en Gaea Schoeters elke dag een operascène in een glazen kubus in verschillende grote stations. De inspiratie hiervoor krijgen ze via verhalen die ze binnenkrijgen van passanten. Annelies Van Parys vertelt live vanuit de glazen box in het Centraal Station van Antwerpen over Lost & Found in Music Matters op maandag 15 november.
componiste Annelies Van Parys en schrijfster Gaea Schoeters

Lost & Found

Annelies Van Parys en Gaea Schoeters werkten eerder al samen aan succesvolle opera’s en muziektheaterwerken zoals Private View (2015), Het Kanaal (2017), Usher (2018) en Holle Haven (2020). Het eerstvolgende project waar ze samen aan werken, Lost & Found, gaat maandag 15 november van start in het Centraal Station van Antwerpen.

Naar een idee van Casco Phil en zijn dirigent Benjamin Haemhouts nemen componiste Annelies Van Parys, librettiste Gaea Schoeters en regisseur Fanny Gilbert Collet plaats in een glazen kubus in een groot station en schrijven ze van daaruit elke dag ter plekke een operascène. Dit doen ze aan de hand van passanten of geïnteresseerden die hun verhaal willen delen. Lost & Found maakt onderdeel uit van de Europalia Trains & Tracks 2021 en kwam tot stand in samenwerking met Casco Phil, Muziektheater Transparant en Opera Ballet Vlaanderen.

Volgen of deelnemen

Tijdens de spitsuren (17u-18u30) wordt de operascène van de dag meerdere keren opgevoerd in de inkomhal van de stations door het ensemble Casco Phil en zangers van Jong Ensemble Opera Ballet Vlaanderen & International Opera Academy. Elke vrijdag om 20u volgt de uitvoering van de volledige mini-opera die ongeveer een half uurtje zal duren.

Wilt u een kijkje nemen of zelf deelnemen aan een van de operacreaties van Lost & Found, dan kan u zich op onderstaande data naar de desbetreffende stations begeven. U kan uw verhaal via mail delen (info@transparant.be) of door een briefje in een van de knalgele postbussen in de stations te steken. (Zie foto onderaan artikel red.)

Creatie- en speeldata van Lost & Found

15.11.21 - 19.11.21: Centraal Station, Antwerpen
29.11.21 - 03.12.21: Centraal Station, Brussel
08.03.22: St Pancras, London
14.05.22 - 20.05.22: Centraal Station, Rotterdam

Beluister het gesprek over Lost & Found met Annelies Van Parys vanuit de glazen kubus hieronder.

Van maandag 15 november tot en met donderdag 18 november presenteert de dirigent van Casco Phil, Ben Haemhouts, zijn sleutelplaten in Music Matters.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet