Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Music Matters

Music Matters

Aspen Edities in Music Matters

blijf verwonderd!

ma 4 okt. - 10:58

Aspen is een onafhankelijk platenlabel voor hedendaagse muziek met net dat tikkeltje méér. Ruben Machtelinckx en Sanne Huysmans, samen met Niels Van Heertum oprichters van Aspen Edities, waren te gast in Music Matters op 4 oktober 2021.
Aspen Edities

Aspen Edities

Aspen Edities is een platenlabel voor integrale muziek: muziek die ergens tussen valt, die vanalles heeft, maar die moeilijk benoemd kan worden. Soms met meer jazz, andere keren met meer invloeden van folk, soms meer klassiek. Met Aspen Edities brengen Ruben Machtelinckx, Sanne Huysmans en Niels Van Heertum verschillende kunstvormen samen. Ze willen schoonheid vatten en ruimte geven. 

Label Nights

Samen met Jazzlab organiseert Aspen Edities een concertreeks met muziek die wisselt tussen jazz en improvisatie, hedendaagse klassieke muziek, pop en folk invloeden en elektronische muziek. Met bands als Veder, Linus + Økland/Van Heertum/Zach, Machtelinckx/Badenhorst/Cools/Gouband, Bára Sigfúsdóttir, Fredrik Rasten en Raphael Vanoli.

Meer informatie over de Aspen Label Nights 2021-2022 vind je via deze link

Aspen Entente

In Aspen Entente, de podcast van Aspen Edities, spreken Sanne Huysmans en muzikant Thomas Jillings met 'karakters in de muziek'. Over muziek als vorm wordt minder vaak gesproken, terwijl er voor beeldende kunsten al meer een debat aanwezig is. Met deze podcast wil Aspen Edities ook dit gesprek op gang brengen. In Aspen Entente willen ze onder andere spreken met mensen die doorheen hun praktijk een visie hebben ontwikkeld over wat muziek juist is of wat de impact ervan kan zijn. 

In de eerste aflevering spreken Sanne en Thomas met pianist Seppe Gebruers. 

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet