Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Atlas van kleine praktische Utopieën: Aflevering 1 - Daan Roovers

blijf verwonderd!

do 17 sep. - 10:00

Daan Roovers studeerde filosofie en geneeskunde, en is nog tot voorjaar 2021 de Nederlandse Denker des Vaderlands. Een rol die ze als overtuigd publieksfilosoof ter harte neemt. Ook tijdens de lockdown en vanaf het begin van de coronacrisis heeft ze zich regelmatig laten horen. Roovers definieert niet voor niets de filosofie als ‘ruimte maken in je hoofd om hetzelfde anders te zien’.
Daan Roover

Hoe kunnen we deze gebeurtenis anders bekijken? Wat kunnen we ermee aanvangen? En hoe kan dat ons helpen in de toekomst? 

Misschien moeten we wel heel anders kijken naar onze verhouding tot de natuur, want ‘wij zijn de wereld’ zegt Roovers, en niet alleen wij handelen, de natuur handelt ook.

De mens beschouwt zich tot nu toe niet als onderdeel van de natuur, ‘wij rijden er in het weekend naartoe om erin te recreëeren.

Dat beeld klopt niet’. Haar utopische idee vertrekt vanuit het helder zien van wat er aan de hand is, en daarnaar handelen.

Beluister de podcast hieronder of in de Klara-app!

Bekijk hier de preview:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet