Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Atlas van kleine praktische Utopieën: Aflevering 18 - Lisette Ma Neza

blijf verwonderd!

wo 3 mrt. - 14:41

Lisette Ma Neza deelt als slam poet haar gedichten op het podium, en schrijft haar gedachten neer in columns. In 2017 werd ze Belgisch kampioen slam poetry. Zodra de omstandigheden het weer toelaten wil ze terug haar verhalen vertellen en luisteren naar die van anderen.
Lisette Ma Neza

Lisette Ma Neza is een Nederlandse met Ruandese roots. Ze kwam naar Brussel om er film te studeren, en belandde in de wereld van poetry slams, een soort boksmatchen met woorden.  

Ze is zot van taal. 'Sluit mij op in een kamer met alleen een plant en ik maak van die plant een kunstwerk, door goed te observeren en dan te experimenteren met klanken', zei ze in een interview. 'Al wat ik schrijf zijn emoties', zegt ze. 'Het zijn ervaringen en gedachten die een weg naar buiten zoeken.’ 

Tijdens deze coronacrisis, begon ze na te denken over het grote belang van de verhalen die we over onszelf vertellen. Haar utopische idee stelt dan ook de vraag of iedereen de vrijheid kan nemen zijn of haar eigen verhaal samen te stellen en of we wel genoeg kunnen luisteren naar die van anderen. 

'Mijn utopie is een wereld waarin we onze eigen verhalen vertellen en bundelen, vanuit miljoenen perspectieven.'

Luister en kijk hier naar Lisette Ma Neza:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet