Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Atlas van kleine praktische Utopieën: Aflevering 3 - Martha Claeys

blijf verwonderd!

wo 16 sep. - 3:20

Martha Claeys is filosoof. Ze werkt aan haar doctoraat over de rol die de emotie trots speelt in het leiden van een goed leven. Ze won dit jaar de essay-wedstrijd van cultuurhuis De Buren, met een stuk waarin ze onderzocht hoe trots verschillend wordt ingezet door meerderheids- en minderheidsgroepen, en wat dat betekent. "Ik herinner mezelf niet anders dan dat ik me vragen stelde. Over vriendschap, leven, goed en kwaad, rechtvaardigheid …"
Martha Claeys

Volgens Martha geeft 'filosofie een set instrumenten om kalmte in de chaos van het leven te brengen.' Ze studeerde aan de Universiteit van Antwerpen, en bij filosoof Martha Nussbaum in Chicago. Ze denkt onder meer na over ongelijkheid, de samenhang tussen klimaatproblemen en armoede, over de positie van minderheidsgroepen, en over de onzekerheid die ontstond toen een virus het nieuws ging bepalen. 

Martha Claeys' utopische idee is tegelijk klein en heel groot: misschien kunnen we op een radicaal andere manier naar onszelf kijken, en begint daar iets totaal nieuws.  

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet