Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Sanssouci

AUDIO: "Een verliefde Beethoven spelen op oude instrumenten. Dat vind ik boeiend"

klassieke muziek

do 25 jun. - 13:59

Met welke muziek kijken onze Belgische muzikanten terug naar het voorbije seizoen? De Antwerpse pianiste en organiste Els Biesemans kiest voor het weekendprogramma Sanssouci (7u-10u) twee componisten die nog fris in haar vingers zitten.
Els Biesemans

Door de quarantaine vond ik plots de tijd om me te verdiepen in partituren die al jaren lagen te wachten. Zo heb ik Johann Nepomuk Hummel herontdekt.

— Els Biesemans

Els Biesemans is geboren in Antwerpen, maar woont in Zürich. Daar woont ze samen met haar kleine verzameling oude instrumenten (zie video onderaan). Als organiste speelde ze alle orgelwerken van Bach, tijdens 19 concerten in Zürich. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor de pianoforte, waaruit ze de mooiste details tovert in het werk van Ludwig van Beethoven. Voor het weekendprogramma Sanssouci (7u-10u) vroegen we welke muziek het voorbije seizoen in haar vingers zat. En of ze door de quarantaineperiode ook nieuw werk heeft ontdekt. 

Herbeluister hieronder de fragmenten. En luister naar de muzikale keuzes in de uitzending van Sanssouci (7u-10u), met Sander De Keere en Katleen Van Bavel.

Els Biesemans

Els Biesemans

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet