Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Backback - DEUK

jazz

di 8 feb. - 0:14

Backback - DEUK

Wie?

Backback is een niet alledaags trio rond gitarist Filip Wauters samen met Giovanni Barcella (drums) en Marc De Maeseneer (saxofoon). Deze heren zien we vaak opduiken in verschillende projecten en bands maar Backback blijft voor elk van hen hun natuurlijke habitat. Het zijn weerbarstige muzikanten die al meer dan 15 jaar voluit gaan voor stuwende, intense klanken, grillige beats en uitdagende improvisaties. Backback combineert graag invloeden uit elektronica, free jazz en pop.

 

Wat?

DEUK -anagram voor Duke- is Backbacks 5de album. Focus ligt op het minder bekende oeuvre van Duke Ellington. 12 songs die perfect op elkaar aansluiten en waarin Backback echt op zoek gaat naar die typische geraffineerde -bij momenten impressionistische- klankkleur van Ellington. Backback nodigt ook gastmusici uit zoals trombonist Frederik Heirman. In een viertal songs kleurt Heirman de sound en zit de band dicht op de huid van Ellingtons muziek. Duke Ellington legde trouwens een opvallende en bij moderne componisten zeldzame liefde voor de trombone aan de dag. Hij is vrijwel de enige na Charles Mingus - die met het instrument iets doet.

Waarom?

Backback fileert en stript de verborgen parels van Ellington op een schitterende manier en zet deze om naar zijn eigen idioom. Gracieus, ongecompliceerd, uiterst verfijnd maar toch ook swingend en scheurend, helemaal in de lijn van het Ellington DNA. Knap!

Praktisch?

Uitvoerder: Backback

Titel:: Deuk

Lable: Backback Records/Bandcamp 

joris preckler 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet