Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Balsem voor de ziel met Radi'O Zoutloos van Studio Orka

kunst & cultuur

wo 10 mrt. - 12:46

Gesloten theaters, afgelaste tournees, dan maken we er gewoon een luisterspel van, dachten ze bij Studio Orka. Dus herwerkten ze hun succesvoorstelling Zoutloos tot Radi'O Zoutloos. Zes afleveringen lang kan je het wel en wee in een prettig gestoord rusthuis volgen. Een luisterspel voor kinderen van 6 tot 106!
Zoutloos ging in 2014 in Oostende in première, en toerde vervolgens langs tientallen woonzorgcentra in Vlaanderen en Nederland.

Normaal zou Studio Orka nu op tournee zijn met Zoutloos, hun succesvoorstelling die ze voor het eerst speelden in 2014 en die sindsdien toert langs verschillende woonzorgcentra. Maar corona gooide natuurlijk ook voor hen roet in het eten. 

Op vraag van De Grote Post, TAZ en kleinVerhaal in Oostende werd de voorstelling nu herwerkt tot een luisterspel. Het scenario werd herschreven, de personages opnieuw omarmd, de scènes ingedeeld. Het luisterverhaal is dus geen letterlijke vertaling van de originele voorstelling. De kranige bewoonster Palmira, die is wel nog altijd van de partij, net als de jongste van de hoop de stagiair-verpleegster Vicky, en we maken kennis met een veel mildere Jimmy, maanden na de dag die zijn leven zou veranderen.

Radi'O Zoutloos is nu al te beluisteren in Oostende via De Grote Post, MelindaFM en Radio Noordzee en vanaf 21 maart ook in verschillende cultuurcentra in het binnenland.

Alle info op www.studio-orka.be

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet