Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Barbara Hannigan overdondert met The Rake's Progress

klassieke muziek

wo 27 mrt. - 9:20

Barbara Hannigan is een wervelwind. Als zangeres blaast ze iedereen omver met haar energie. En ook als dirigente wist ze te overtuigen, daar kwam Klaas Coulembier over vertellen in Espresso.
Barbara Hannigan

"Grammy-winnaars Barbara Hannigan en het Ludwig Orchestra brachten een hedendaags Faustverhaal over verleiding, lust en verval, bij monde van Stravinski. Zijn opera The Rake’s Progress (‘De lotgevallen van een losbol’), het hoogtepunt van Stravinski’s glasheldere, speelse neoklassieke stijl, verhaalt de opkomst en verval van Tom Rakewell. De jongeman heeft zijn zinnen gezet op Anne Trulove (de ‘gerestylede’ versie van Goethes Gretchen). Maar hongerig naar weelde en genot laat hij zijn geliefde achter om in Londen zijn geluk te beproeven. Hij wordt daartoe aangezet en bijgestaan door Nick Shadow – aka Mefistofeles. Of de liefde het hoofdpersonage in deze lezing van het Faustverhaal kan redden?..."

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet