Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara Live

Beethovens integrale pianoconcerto’s rechtstreeks in Klara Live

klassieke muziek

vr 7 feb. - 18:29

In de week van 10 februari is Klara Live meer dan ooit uw concertzaal. Maar liefst drie concerten en een opera worden rechtstreeks uitgezonden. Klara Live zorgt dat u erbij bent. Home delivery.
Boris Giltburg: deze week drie keer rechtstreeks in Klara Live

Maandag 10 februari


Met dit programma neemt het ensemble Laboratorio ’600 ons mee naar Calabrië, dat ruige stukje Zuid-Italië in de punt van de laars. Laboratorio '600 gaat in de eerste plaats op onderzoek uit, gravend naar eeuwenoud maar levend(ig) Italiaans repertoire.  De volgende stap, wanneer het respect voor de bronnen vermengd wordt met de passie voor de muziek, is minstens even belangrijk. Begeleid door de luiten, theorbe, harp en gitaar van Laboratorio ‘600 bezingt rasacteur en zanger Pino de Vittorio de zee en de liefde.

Dinsdag 11 februari


Vandaag bent u vanaf 19:30 in Opera Ballet Vlaanderen in Antwerpen in het gezelschap van Sylvia Broeckaert voor de rechtstreekse uitzending van Der Schmied von Gent van Franz Schreker .  Het libretto van deze zelden gehoorde opera speelt zich af in Gent onder het juk van hertog Alva, maar er zijn ook heel wat koldereske passages in deze extravagante partituur. Dirigent Alejo Perez en dramaturg Piet Devolder schetsen de context van Franz Schreker en zijn muziek.

Woensdag 12 februari


In Klara Live van 12 februari hoort u kamermuziek van de bovenste plank met het Amerikaanse Escher Quartet. Dat strijkkwartet werd in 2006 opgericht  door studenten van de Manhattan School of Music. Hun carrière nam een vliegende start: samenwerkingen met Pinchas Zukerman, Itzhak Perlman, het Emerson Quartet, BBC New Generation Artist... Naar hun passage in Flagey werd vorig jaar dan ook reikhalzend uitgekeken. Het werd een prachtig concert met een veeleisende maar heel mooie programma met strijkkwartetten van Britten, Sjostakovitsj en als afsluiter Dvorak.

Donderdag 13 februari


Vandaag start de lang verwachte integrale van Beethovens pianoconcerto’s, een belangrijk onderdeel van Klara’s Beethovenherdenking. Pianist Boris Giltburg en het Brussels Philharmonic brengen in drie avonden de vijf pianoconcerto's van Beethoven tijdens de Piano Days  in Flagey. Volg deze integrale rechtstreeks in Klara Live. Vanavond hoort u de pianoconcerto's nr. 1 en 2, die Beethoven componeerde in zijn twintiger jaren. Vooraf en tijdens de pauze vertellen pianist Boris Giltburg en musicoloog Pieter Bergé aan presentatrice Nicole Van Opstal elk vanuit hun context meer over Beethovens pianoconcerto's.


Vrijdag 14 februari


Tweede avond van de rechtstreekse integrale van Beethovens pianoconcerto's met pianist Boris Giltburg en het Brussels Philharmonic, in het kader van de Piano Days in Flagey.  Met deze avond het pianoconcerto nr. 3 in c, bekend om het prachtige langzame deel, en het vierde pianoconcerto in G, voor velen de absolute favoriet. Nicole Van Opstal praat met dirigent Thierry Fischer en met Boris Giltburg.


Zaterdag 15 februari


Laatste avond van de rechtstreekse integrale van Beethovens pianoconcerto's met pianist Boris Giltburg en het Brussels Philharmonic, in het kader van de Piano Days  in Flagey.  Als kers op de taart speelt Boris Giltburg het pianoconcerto nr. 5  van Ludwig van Beethoven. Het Brussels Philharmonic  o.l.v. Thierry Fischer start het concert met de Beethovens symfonie nr. 7.   Pianist Boris Giltburg en Flageydirecteur Gilles Ledure blikken samen met Lut Van der Eycken terug op deze intense driedaagse.

Klara Live, van maandag 10 tot en met zaterdag 15 februari 2020, telkens om 20 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet