Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Stravinsky

BEKIJK: Wat heeft Stravinsky met Max Richter te maken?

klassieke muziek

za 17 apr. - 3:22

Na de Eerste Wereldoorlog klonk de muziek van Igor Stravinsky anders. De Russische componist greep terug naar de klassieke voorbeelden van het classicisme, de muziek uit de periode van Mozart, Haydn en Beethoven, om er zijn eigen ding mee te doen. Maar wat heeft dat nu te maken met Max Richter? De hedendaagse componist van het bekende Recomposed by Max Richter: Vivaldi - The Four Seasons of van de prachtige soundtrack voor de serie My Brilliant Friend?
Sander De Keere in de videoreeks Start to Stravinsky

Igor Stravinsky werd in één klap wereldberoemd door zijn vurige balletmuziek voor Les Ballets Russes, het Russisch balletgezelschap met manager Sergei Diaghilev. Met werken zoals De Vuurvogel, Petrushka en Le Sacre du Printemps waren de composities van Stravinsky dé uiting van zijn tijd. Maar tijden veranderden. Door de Eerste Wereldoorlog keerde Stravinsky terug naar klassieke vormen en emoties uit het classicisme, de klassieke muziek uit de tijd van Haydn, Mozart en Beethoven.  Alleen gaf Stravinsky er een eigen invulling aan die paste bij het begin van de 20ste eeuw. Het neoclassicisme was geboren.

Ontdek in deze video hoe Stravinsky te werk ging en wat hij te maken heeft met de hedendaagse componist Max Richter.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet