Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Belmondo op zaterdag 12 augustus

kunst & cultuur

za 12 aug. - 8:00

Celibataire diva's, Luther in Antwerpen, een topstuk van Antoon Van Dyck in Zaventem ... en nog veel meer op zaterdag 12 augustus in Belmondo.

De Virga Jessefeesten in Hasselt brengen ook hedendaagse kunst naar de stad. Op de tentoonstelling 'Celibataire diva's' in het Herkenrode Refugehuis reflecteren kunstenaars als Hans Op De Beeck en Erwin Olaf over de geëmancipeerde leefwereld van de Cisterciënzerinnen. Eeuwenlang hadden ze een invloed op de streek vanuit de abdijsite in Herkenrode. Curator Lut Maris vertelt meer.

De tentoonstelling 'Art is comic' in het Mima brengt zes jonge Europese illustratoren samen, onder wie Brecht Vandenbroucke.

500 jaar geleden begon de reformatie. De tentoonstelling 'Een Lutherse lente' in de Antwerpse Sint-Andrieskerk laat zien dat Antwerpen als drukkerscentrum een belangrijke rol speelde in dat verhaal. Frans Van den Brande doet het hele verhaal.

Maja Wolny stelt het werk van de Poolse schrijfster Olga Tokarczuk voor.

Barokschilder Antoon Van Dyck maakte als aanstormend schilder een schilderij van de Heilige Martinus voor de Sint-Martinuskerk in Zaventem. Het werk hangt er na al die eeuwen nog altijd, Sara Debroey bezoekt het met Stefaan Notredame.

Heleen Debruyne bezoekt de collectie morfologische preparaten van de faculteit Diergeneeskunde van de UGent.

En muzikant Sangar Suheil doet zijn verhaal. Hij vluchtte van Afghanistan naar België.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet