Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Belmondo op zaterdag 14 juli 2018

kunst & cultuur

za 14 jul. - 8:00

Nicky Aerts gidst u op zaterdag 14 juli in Belmondo naar Art Autun en naar de Biënnale van de Schilderkunst in de Leiestreek.

Drie musea in de Leiestreek zetten de hedendaagse schilderkunst in de kijker tijdens de Biënnale van de Schilderkunst. Deze editie focust op landschap. Jeroen Laureyns ging kijken.

Het kunstenaarsduo Reniere en Depla stelt de eerste editie van Art Autun voor: een zoektocht naar de banden tussen Vlaanderen en Bourgondië via hedendaagse kunst.

De tentoonstelling Poème Brut in Designmuseum Gent toont de hernieuwde interesse van designers in ambachten en lokale technieken. Siegrid Demyttenaere stelde het samen.

Uitgeverij Bananafish zet het werk van de Japanse schrijver Yashushi Inoue opnieuw op de kaart, met een Nederlandse vertaling van de novelles 'Stierensumo' en 'Het jachtgeweer'. Luk Van Haute las de boeken.

Greet Van Thienen duikt in de reisherinneringen van de Ierse journaliste Daisy Bates en volgt haar op haar reizen naar de Aboriginals in Australië.

Sara Debroey doorkruist België in de voetsporen van Rubens. Vandaag gaat ze op zoek naar Italiaanse sporen in zijn oeuvre met Ben Van Beneden, directeur van het Rubenshuis.

Met Lang Zullen We Lezen wil VRT iedereen zin geven om boeken te lezen. Belmondo zoekt inspiratie in de boekenkast van accordeonist Philippe Thuriot maar is ook benieuwd naar uw boekenkast! Maak ze hier aan.

Belmondo, op zaterdag 14 juli van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet