Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Belmondo op zaterdag 26 augustus

kunst & cultuur

za 26 aug. - 8:00

Met een vooruitblik op het Theaterfestival en een bezoek aan 19de-eeuwse muurschilderingen in Gent.

Het Theaterfestival brengt 10 dagen lang de beste producties van het voorbije seizoen naar Brussel. Er is ook aanstormend talent te zien. Silke Huysmans en Hannes Dereere werden er uitgenodigd met hun voorstelling 'Mining Stories', waarin ze de gevolgen van een mijnramp in Brazilië in kaart brengen.

Ook fABULEUS staat op het Theaterfestival met de kindervoorstelling Klutserkrakkekilililokatastrof. En begin september gaat  'Virginity' in première in Het Paleis, een voorstelling over popicoon Prince.

De Zwitserse kunstenaar Christoph Büchel maakte één van de meestbesproken tentoonstellingen van het jaar: in het SMAK installeerde hij een tijdelijk opvangcentrum voor vluchtelingen. De tentoonstelling eindigt met een herinterpretatie van het banket waarmee de Wereldtentoonstelling van 1913 geopend werd.

Sara Debroey bezoekt de Sint-Salvatorkerk in Gent, waar 19de-eeuwse muurschilderingen te ontdekken zijn.

De Sloveense schrijver Jasmin B. Frelih was resident in Passa Porta in Brussel. Roel Schuyt vertaalde zijn debuutroman 'In/Tweeën', verschenen bij De Geus.

Heleen Debruyne ontdekt in de archieven van de UGent sporen van de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit verhaal is ook na te lezen in het boek '200 jaar Ugent in 200 objecten', verschenen bij Hannibal.

In Foundation De 11 Lijnen in Oudenburg is werk te zien van Olafur Eliasson.

En muzikante Marisol Paloma doet haar verhaal. Haar familie kwam uit Spanje naar België.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet