Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Beluister de 'Leonard Nolens'-podcast

kunst & cultuur

di 17 apr. - 4:04

De Vlaamse dichter Leonard Nolens (1947) ontvangt vandaag het diploma van doctor honoris causa voor een indrukwekkend literair oeuvre dat in een halve eeuw tot stand is gekomen. Dichten was voor hem altijd al een manier van leven. Over dat leven vertelde hij vorig jaar vrijuit tijdens een drie uur durend programma op Klara, want toen werd hij 70.

De veel bekroonde dichter is een unieke stem in het Nederlandse taalgebied. Geboren en opgegroeid in het Limburgse Bree, vestigt hij zich als 20-jarige in Antwerpen.

Als vertaler begint hij er ook met het maken van gedichten. Hij experimenteert met de traditie en vindt zijn weg in de richting van steeds meer spreektalige helderheid. Leonard Nolens’ gedichten klinken vaak als persoonlijke aansprekingen. Omdat hij ze zelf zo goed kan voorlezen, hebben Leonard Nolens en Klara een keuze gemaakt uit het VRT-archief. Bij de heruitgave van zijn verzameld werk hoort nu ook een CD met de mooiste opnames van zijn gedichten. Als wederdienst maakte Leonard Nolens tijd vrij voor een lang interview met Gudrun De Geyter. Dichten was voor Nolens altijd al een manier van leven in de stilte van zijn werkkamer. Over dat leven en over de hartstilstand van vier jaar geleden vertelde hij vrijuit tijdens een drie uur durend programma op paasmaandag 2017, gepresenteerd door Nicky Aerts.

Naar aanleiding van de uitreiking van het diploma van doctor honoris causa, hebben we deze uitzending tot een podcast herwerkt. 

Luister of download deze podcast via Apple PodcastsiTunes, Google Podcasts en/of RSSOf u kan deze podcast beluisteren via onderstaande audiospeler. Door op de 'klik hier'-link te klikken, kan u de aflevering ook gewoon downloaden.

Reacties zijn welkom via de Klara-app.

Bent u nog niet zo vertrouwd met podcasts? Klik dan hier en neem een kijkje in de lijst met veelgestelde vragen

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet