Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: De Liefhebber

De Liefhebber

Beluister De Liefhebber met Geerdt Magiels

blijf verwonderd!

za 18 mrt. - 9:00

Geerdt Magiels is bioloog en filosoof. Hij schrijft en praat over wetenschap, kunst en culinaria, over biologie, breinen en genen. Ook te horen op de radio en te lezen in de krant, schreef hij boeken als 'Het geheim van de hersenchip', 'Freud & Darwin op de sofa' en 'Ingewikkeld'. In zijn meest recente boek 'De kinderen van de rekening' onderzoekt hij de gevolgen van armoede voor kinderen.
Geerdt Magiels
© National

Geerdt Magiels (°1956) studeerde biologie (plantkunde/ecologie) en filosofie aan de Universiteit van Antwerpen en wetenschapsfilosofie aan de University of Sussex (UK) en doctoreerde in de wetenschapsgeschiedenis (VUB). Ook te horen op de radio en te lezen in de krant, schreef hij boeken over psychiatrie en (geestelijke) gezondheidszorg, over farmacologisch onderzoek,over circulaire economie, over de ontdekking van de fotosynthese in de achttiende eeuw en over de geschiedenis van de chemie. Van specifiek skepptisch belang is Met Freud en Darwin op de sofa, over wetenschap en (on)betrouwbare kennis. Zijn recentste boeken zijn Liever sterven over de zelfgekozen dood en psychisch lijden en This is not a chicken, een boek over kunst en wetenschap samen met Koen Vanmechelen. 

Eind februari 2023 verscheen zijn boek De kinderen van de rekening (Standaard Uitgeverij) over kinderarmoede in België. Daarin gaat hij op zoek naar de gevolgen van armoede voor kinderen. Hij maakt invoelbaar op welke manieren schaarste al van voor de geboorte levensbepalend is. Armoede is een blaam voor de samenleving en legt een hypotheek op de toekomst van iedereen door het verlies van psychologisch, sociaal, maatschappelijk en economisch kapitaal. Maar inzet loont, er is hoop. Het boek eindigt met succesvol gebleken methoden en strategieën die de  kansarmoede van kinderen kunnen verlichten en hun een vruchtbare voedingsbodem geven om te floreren.

Beluister De Liefhebber met Geerdt Magiels

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Geerdt Magiels gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet