Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Liefhebber

Beluister De Liefhebber met Hilde Helsen

blijf verwonderd!

za 16 mrt. - 10:00

Op 16 maart 2019 loodste Hilde Helsen ons in 'De Liefhebber' door haar platenkast en muzikale herinneringen. Hilde Helsen was een van de eerste vrouwelijke ingenieurs in een topfunctie bij een internationaal bedrijf. Ze richtte haar eigen consultantbureau op en publiceerde een boek over dromen omzetten in daden. Ze is geboeid door de manier waarop dingen en mensen functioneren.
Hilde Helsen

Hilde Helsen (°1965) heeft een ingenieursdiploma in de materiaalkunde van de KU Leuven en behaalde een Master in Business. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring als manager in internationale bedrijven. Meer nog: ze was een van de eerste vrouwelijke ingenieurs in een topfunctie bij een multinational. In 2012 richtte ze TRAJECTUM op, een bureau voor transitiebegeleiding van individuen en organisaties. Ze is er directeur en werkt er als business consultant en coach. Ze is daarnaast vrijwilliger in de non-profit sector, bijvoorbeeld als voorzitter van de Raad van Bestuur van ToolBox vzw.

In september 2018 werd haar boek Dreamers Who Do uitgegeven bij Lannoo. In dit boek deelt ze haar ervaringen met het verwezenlijken van haar dromen en ontwikkelt ze een vierstappenplan voor al wie dromen wil omzetten in daden. Het boek is een uiting van haar missie om andere mensen te inspireren om boven zichzelf uit te stijgen.

Hilde Helsen is altijd betrokken geweest bij maatschappelijke kwesties. Haar kerntalent is mensen verbinden. Ze is al van jongs af aan geboeid door de manier waarop dingen en systemen functioneren en ze ging dan ook logischerwijze voor ingenieur in de materiaalkunde studeren. Tijdens haar loopbaan raakte ze meer en meer geïntrigeerd door de manier waarop mensen functioneren. De sterke verbindingen uit het veilige nest waarin ze opgroeide vonden een weg naar de werkvloer. Ze ontwikkelde een unieke coachingaanpak, waarbij het individu en diens persoonlijkheid centraal staan. Haar motto is ‘Plus est en vous.’

Op 3 april is Hilde Helsen een van de 8 bijzondere sprekers op TEDxFlanders 10 Jaar 'Now', in deSingel in Antwerpen. Meer informatie over TEDXFlanders 2019.

Bekijk Barbara Hannigan in 'Ludwig loves Barbara'

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Hilde Helsen gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen: 

'De Liefhebber met Hilde Helsen', op zaterdag 16 maart 2019, van 10 tot 12 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet