Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Liefhebber

Beluister De Liefhebber met Koen Broos

blijf verwonderd!

de liefhebber

za 10 dec. - 9:00

Fotograaf Koen Broos specialiseerde zich van meet af aan in schrijversportretten en theaterfotografie. Hij heeft de identiteit van heel wat van culturele instellingen en bedrijven mee bepaald. Onlangs opende zijn expo Serie 9 / EAST ENDERS  in cultuurcentrum Hasselt, met nieuw werk dat Koen Broos maakte in Estland, Litouwen & Letland. Katelijne Boon duikt in zijn muzikale verleden en platenkast.
Koen Broos
© S. Obbels

Koen Broos (°1972) woont in Antwerpen. Exposeert autonoom werk dat hij verzamelt in genummerde reeksen. Van meet af aan specialiseerde hij zich in schrijversportretten en theaterfotografie en bepaalde hij mee de identiteit van culturele instellingen en andere. Binnen de grenzen van een opdracht hanteert hij vrij zijn eigen taal. 

Hij werkt met en voor o.a. compagnie de koe, Inne Goris, Sidi Larbi Cherkaoui/EASTMAN, Toneelhuis antwerpen, KVS, theater Zuidpool, transparant, theater stan, lod, berlin en voor literaire uitgeverijen. Voor het internationale muziekensemble graindelavoix  verzorgde hij tot 2020 het licht-en setdesign van vele voorstellingen en is de DOP voor de film Outlandish over thomas more utopia. Met inne goris en stef stessel maakte hij de theater installatie “HUIS” die door vlaanderen, UK en Frankrijk reisde, in 2021 werkte  ze aan "OPHELIA" voor de Vlaamse Opera, het paleis en LOD, waarvoor koen broos de DOP van deze theaterfilm installatie is.

Voor het MAS (museum aan de stroom, Antwerpen) maakt hij voor de nieuwe tentoonstelling "Vracht", een reeks van 6 video's  en een reeks foto's die de thema's en scenography van de expo mee maken, te bekijken vanaf 11 december 2021 en dat tot 2031!

Een nieuwe reeks beelden met als titel East Enders opende op 27 november 2022 en is te bezoeken tot 1 april 2023 in CC Hasselt. Deze reeks is gemaakt in de baltische staten in 2022.

Hij exposeert autonoom werk dat hij verzamelt in genummerde reeksen. Zo stelde Koen Broos tentoon in DMW Gallerij antwerpen, C-Mine Cultuurcentrum Genk, Galeria ASVS Porto, Flachlandfestival Berlijn, Catapult Antwerpen, Toneelhuis / BOURLA Antwerpen, Kaaitheater Brussel, Workplace Antwerpen, ELIM Art Kapellen, CC Mechelen ( fictie in de fotografie), Antwerp photo , iconobelge expo 2018, Roeselaere, CC Brasschaat en andere.

Sinds oktober 2020 biedt Millenium Images, een beeldbank te londen een deel van zijn illustratieve werken aan voor publicaties

Meer informatie over Koen Broos

Beluister De Liefhebber met Koen Broos

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Koen Broos gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen: 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet