Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Liefhebber

Beluister De Liefhebber met Marieke De Maré

blijf verwonderd!

za 15 jan. - 8:00

Marieke schrijft, speelt, maakt, geeft. Is een type dat niet in de zon gaat liggen. Wordt vaak rood. Vooral in haar hals, daar waar het bloed stroomt naar haar hart. Zoekt daarom altijd naar manieren om oprecht te zijn, want liegen was nog nooit een mogelijkheid. In de lente van 2020 werd Mariekes debuutroman BULT uitgegeven bij Uitgeverij Vrijdag. Een poëtisch vertelling over drie eenzame mensen die elkaar vinden op de heuvel waar ze wonen.
Marieke De Maré

Marieke De Maré schrijft en performt, regisseert en doceert. Ze behaalde een masterdiploma Dramatische Kunsten, optie Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen.

Ze startte haar carrière met de voorstelling De liefde van meneer Bert, een productie van Kopergietery Gent in een regie van Eva Bal. Daarna maakte zij samen met Maud Vanhauwaert haar eerste eigen voorstelling Het begint goed in Theater Malpertuis. Tussendoor vertelt ze grote en kleine verhalen, verzorgt ze presentaties en performances en geeft ze tal van theaterateliers voor jongeren (Larf, Kopergietery, Vrijstaat-o, Mus-e,). Ze speelde Lodewijk De Koningspinguin in Theater De Schaduw en ze maakte een voorstelling met vocaal ensemble Encantar.

Voor Concertgebouw Brugge maakte ze samen met Capriola Di Gioia de voorstelling All for love. In 2011 toerde ze met haar eerste monoloog Ik denk dat wat mij vervult sneeuwwitte doorschijnende liefde is door Vlaanderen.

Daarnaast werkte Marieke als freelancer voor Radio 1, Radio 2 en Klara. Twee keer al werd ze voor de VRT genomineerd voor de Prix Europa met haar mockumentary’s. In 2012 regisseerde ze voor het eerst een zelf geschreven jongerenproductie Bubbels. In 2013 maakt ze een installatie voor de productie Du Bist Alles voor het theaterfestival Boulevard Nederland.

In opdracht van het Festival van Vlaanderen Mechelen maakte Marieke een nieuwe monoloog met hedendaags operazangeres Els Mondelaers: Let’s all be quiet for a while. Samen met cellist Benjamin Glorieux maakte ze de performance ‘Berg’ en met het ensemble Les Abbagliati maakt ze dit jaar een nieuwe voorstelling.

Ze schreef een theatertekst voor het Spiegeltheater Roeselare en regisseerde de voorstelling La Barca ( ism Roeselaars Kamerkoor olv. Bart Naessens). Marieke maakt deel uit van DUOBAAN XL, een trio dat grenzen opzoekt tussen muziek, performance, klank, geluid en poëzie. Ze geeft les aan de Kunstacademie van Torhout.

In de lente van 2020 werd haar debuutroman BULT uitgegeven bij Uitgeverij Vrijdag.

Meer informatie over Mariek De Maré

Herbeluister hier het programma:

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Marieke De Maré gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet