Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Liefhebber

Beluister De Liefhebber met Toon Horsten

blijf verwonderd!

vr 5 mei - 7:00

Met een nieuw literair fonds, Tzara, wil journalist, auteur en uitgever Toon Horsten de 'graag en veel lezers' tegemoet komen met fictie en non-fictie, zowel Nederlandstalig als vertaald. Tzara wil op een speelse en intelligente manier diverse stemmen en genres een plaats geven en mikt op de uitgave van één boek per maand. Het allereerste boek is de uit het Frans vertaalde roman 'Versplinterde ziel' van Akira Mizubayashi. En daarmee zitten we meteen bij de muziek die een grote rol speelt in het leven van Toon Horsten.
Toon Horsten
© Jan Crab

Toon Horsten (Hoogstraten, 1969) is uitgever en auteur. Bij Standaard Uitgeverij lanceert hij deze maand de nieuwe imprint TZARA. Als uitgever publiceerde hij eerder al honderden titels, van de strips van Marc Sleen of POM, over essays van Leen Huet, Amin Maalouf, Alicja Gescinska en Gaston Durnez, tot de bijzonder succesvolle heruitave van Boerenpsalm.

Zelf publiceerde hij onder meer 'Landlopers', een geschiedenis van de kolonies van Wortel en Merksplas, en het bekroonde 'De pater en de filosoof. De avontuurlijke redding van het Husserl-archief’. In dat boek reconstrueert hij het verhaal van pater Herman Leo Van Breda, een neef van zijn grootmoeder, die voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog het op dat moment belangrijkste filosofisch archief ter wereld, dat van de joodse filosoof Edmund Husserl, uit de klauwen van de nazi's redde. Het boek wordt wereldwijd vertaald.

Eerder was hij zeven jaar lang podiumprogrammator van de Warande in Turnhout, werkte hij als journalist voor de Mediahuis-kranten en was hij hoofdredacteur van een striptijdschrift.

Ontdek de aanbiedingsfolder van Tzara

Beluister 'O Suzannah' (Alabama Song) met Ernst Busch en Hanns Eisler

Beluister De Liefhebber met Toon Horsten

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Toon Horsten gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen: 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet