Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Beluister Pompidou live op Art Antwerp

kunst & cultuur

vr 17 dec. - 0:51

Tot zondagavond kan je naar de allereerste editie van Art Antwerp, een beurs waar het kruim van de Belgische galeriewereld present is. Chantal Pattyn sprak er met galeristen, kunstenaars en bezoekers.
Het werk van Marcin Dudek bij Harlen Levey, te zien op Art Antwerp

De coronapandemie legde de voorbije twee jaar tal van kunstbeurzen plat. Zo moest de hedendaagse kunstbeurs Art Brussels al twee jaar op rij verstek geven. Maar ... never waste a good crisis. Het team achter Art Brussels stampte een nieuwe, kleinschalige kunstbeurs uit de grond: Art Antwerp.

Aan de eerste editie nemen een 60-tal galeries deel.  Het gros van de deelnemers komt uit België, maar er nemen ook een aantal galeries uit onze buurlanden deel. 

Tijdens de openingsavond ging Chantal Pattyn in gesprek met Anne Vierstraete, managing director van Art Brussels en Art Antwerp. Nina Hendrickx van Zeno X Gallery zetelde in het hosting committee dat de deelnemers selecteerde. Onder hen: Frederik Vergaert van de jonge Antwerpse galerie Fred & Ferry en Astrid Goubert van de internationale Nino Mier Gallery. De stand van Harlan Levey is helemaal gewijd aan de Poolse kunstenaar Marcin Dudek, die put uit zijn hooliganverleden. En we stuurden Jeroen Laureyns op verkenning, hij maakt een round-up van zijn favorieten.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet