Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Beluister Pompidou op Finis Terrae

kunst en cultuur

vr 18 nov. - 11:45

Op de kunstwandeling Finis Terrae tonen 50 Belgische kunstenaars hun werk op bijzondere locaties in Antwerpen, van de tuin van de kathedraal tot een appartement aan de Mechelsesteenweg.
Somewhere Under the Sky (Sisyphus Part VIII) van Marius Ritiu, te zien op Finis Terrae

Vijf jaar na het tentoonstellingsproject Ecce Homo zet galerie Geukens & De Vil opnieuw zijn schouders onder een kunstparcours in de Antwerpse binnenstad. De aandacht verschoof van de mens naar de planeet. De rode draad doorheen het parcours is de toestand van onze planeet. In tijden van crisis botsen we op onze limieten. Hoe gaan kunstenaars om met de energiecrisis of extreme weersomstandigheden?

Iniatiefnemers Yasmine Geukens en Marie-Paule De Vil nodigden 50 Belgische, of in België wonende kunstenaars uit. Grote namen als Berlinde De Bruyckere, Anne-Mie Van Kerckhoven en Luc Tuymans gingen enthousiast op die uitnodiging in, maar er is ook heel wat jong talent te ontdekken. Hun werk is te zien op bijzondere locaties, zoals de weinig bekende Sint-Niklaaskapel en de goed verborgen Vlaeykensgang.

Chantal Pattyn ging in de prachtige Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in gesprek met initiatiefnemers Yasmine Geukens en Marie-Paule De Vil en met curatoren Eric Rinckhout en Lien Craps. Ze sprak ook met opkomend talent Jeffe De Brabandere, die in de Nottebohmzaal zijn vier ridders van de apocalyps presenteert. Landschapsarchitect Ronald van der Hilst vertelt hoe zijn Hortus Conclusus tot stand kwam. En de Roemeense kunstenaar Marius Ritiu gaat een krachtmeting aan met de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal. In de tuin van de kathedraal creëerde hij een monumentale kopersculptuur, die inslaat als een meteoriet.

Beluister hier de volledige uitzending.

Pompidou
Pompidou
Pompidou
Pompidou
Pompidou
Pompidou
Pompidou
Pompidou

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet