Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Beniamino Paganini: "Eens ik de traverso vasthad, kon ik niet stoppen met spelen."

klassieke muziek

ma 14 jun. - 9:10

Als er ten huize Paganini geen muziek opstond, riep peuter Beniamino zijn ouders al tot orde: "Dan riep ik Mi, Mi, Mi van muziek, tot er muziek werd opgezet." Dus niet alleen zijn muzikale naam, maar ook zijn vroege fascinatie voor muziek, gaf al een glimp van zijn toekomst weg.
Beniamino Paganini

"Als ik met het klavecimbel aan het sleuren ben, maken mensen vaak het grapje: Als je dat wist, had je toch liever fluit gekozen, hè? En dan kan ik zeggen: Ja, maar ik speel ook fluit." Kiezen tussen klavecimbel en traverso is onmogelijk voor Beniamino. "Ik was nooit de traversospeler geweest die ik nu ben, zonder klavecimbel. En omgekeerd."

"Toen ik in de muziekschool een instrument moest kiezen, wist ik nog niet meteen welk instrument. Maar wel dat het een barokinstrument moest zijn. Puur op gevoel, dat fascineerde mij." En die barokmuziek ademt hij intussen helemaal uit. Hij werd deze lente nog bekroond met de Cecilia Prijs als 'Jonge Musicus van het Jaar 2020'. Als hij niet onderweg is met Musica Gloria, het barokorkest dat hij zelf oprichtte, dan speelt hij samen met onder andere I Suonatori Poetici, Il Gardellino, B’Rock en La Petite Bande. Je zou moeilijk geloven dat deze muzikant nog maar 26 is!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet