Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Bezorg ons jouw eigen versie van 4'33" van John Cage!

klassieke muziek

do 14 mei - 7:45

De Amerikaanse componist John Cage schreef 4'33" voor gelijk welk instrument. Hoe en waar ervaar jij die stilte? Vier minuten en drieëndertig seconden lang? Maak je eigen versie en stuur die door naar overalklassiek@klara.be! Of reageer in de Klara-app.
4'33"

4'33" van John Cage kan je uitvoeren op gelijk welk instrument. Wat Cage als instrumenten beschouwde, was heel vrij. Muziek bestond voor hem uit toevallige klanken, zoals die zich manifesteren in een stilte van vier minuten en drieëndertig seconden lang. Zo kan je dit conceptueel muziekstuk uit 1952 uitvoeren op gelijk welke manier. Zolang het maar stil is. 

 

In de nieuwste video van Overal Klassiek deed Sander De Keere een oproep naar jouw versie van 4'33". Want hoe en waar ervaar jij de stilte in deze quarantaineperiode? 

Stuur jouw video door van 4'33" naar overalklassiek@klara.be. Of reageer via de Klara-app. Van de beste inzendingen maken we een Klara-versie.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet