Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Boekentip Gudrun De Geyter: 'Onder het melkbos'

kunst & cultuur

wo 15 apr. - 22:33

"Een prachtige taal vol zang en alliteraties." Gudrun De Geyter is in de wolken over 'Onder het melkbos', de nieuwe vertaling van Erik Bindervoet van 'Under Milk Wood' van de Welshe dichter Dylan Thomas.
Onder het melkbos

Een slager draait katten en mollen in de gehaktmolen. Een postbode opent de brieven en kent alle geheimen. Een ziekelijk propere pensionhoudster uit de bovenstad smacht naar haar minnaar in de benedenstad. Het stadje slaapt, ontwaakt en de dag breekt aan. Je ziet de mist, je hoort het ratelen over de kasseistenen of de kinderen die op straat spelen. Gudrun De Geyter omschrijft Under Milk Wood  als "een bijzonder sfeervolle, poëtische reportage over een lentedag in het leven van een ingeslapen vissersstadje in Wales."

Er schuilen veel erotische dubbele betekenissen onder het gras.

— Gudrun De Geyter

Minnekozen

De vroeggestorven Welshe dichter en radiomaker Dylan Thomas (1914-1953) was in de jaren 50 een cultheld. Niet verwonderlijk dat de jonge literaire rebel en alleskunner Hugo Claus zich aan een vertaling van het play for voices Under Milk Wood waagde, Onder het melkwoud. Ruim zes decenniën na Claus komt Erik Bindervoet met een nieuwe vertaling, ditmaal Onder het melkbos getiteld. De Geyter: "Erik Bindervoet is een taalvirtuoos die ook Joyce en zoveel meer vertaald heeft. Claus is beter in het minnekozen, Bindervoet heeft er wel de fouten uitgehaald." Vergelijken kan onder meer via hoorspelen.eu waar een opname te horen is van de vertaling van Claus.

Op 18 maart was Erik Bindervoet te gast bij Nicky Aerts in Pompidou.

Foto van de jonge Dylan Thomas

Foto van de jonge Dylan Thomas

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet