Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Boetiek Klassiek

Boetiek klassiek: jong talent én ervaring

klassieke muziek

vr 21 apr. - 14:26

Het beste uit de muziekwinkel van Klara. Met aandacht voor jong talent én ervaren muzikanten. Deze week praat Greet Samyn met Wim Becu van Oltremontano en met Pieter Jansen van het Trio Khaldei.

Wim Becu, al sinds 1993 drijvende kracht achter het historische blazersensemble Oltremontano, stelt het Memling-project voor. Aanleiding is de terugkeer van het 3-luik 'Christus met zingende engelen' van Memling naar het KMSKA in Antwerpen. Oltremontano brengt dit doek tot leven, ze lieten de instrumenten uit het doek nabouwen met de hulp van musicologen en het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw Puurs. En onlangs werd het resultaat ten gehore gebracht samen met de vrouwen van Psallentes Femina en aan de cd-opname wordt gewerkt.

Violist Pieter Jansen van het Trio Khaldei komt langs met hun eerste cd, met de 2 Pianotrio’s van Sjostakovitsj en kamermuziek van Prokofjev. Trio Khaldei verenigt drie muzikanten die elkaar gevonden hebben in hun passie voor kamermuziek en in het bijzonder voor de unieke klankkleur van het pianotrio. Het trio bestaat uit pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey. Sinds het eerste concert in 2011 is Trio Khaldei uitgegroeid van een beloftevol jong ensemble tot een vaste waarde op de belangrijkste podia van België. In 2013 was het trio één van de zes genomineerde ensembles voor de eerste editie van Supernova. En nu is er hun eerste cd op het prestigieuze Paraty-label.

En Bart Tijskens stelt een nieuwe Schubert-cd met pianomuziek vierhandig door Alexander Melnikov en Andreas Staier op een fantastisch klinkende kopie van een Graf pianoforte.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet