Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Boetiek Klassiek

Boodschap van algemeen nut: Kies voor Klara een stuk klassieke muziek

klassieke muziek

za 3 feb. - 14:00

Op zaterdag 3 februari is het weer Dag van de Academies. Een gelegenheid voor Klara om de academies in de bloemen te zetten. Dat doen we dit jaar o.a. in Espresso en een gesprek met minister Hilde Crevits bij Werner Trio in 'Trio'. En op 3 februari is er in Boetiek Klassiek een muzieknamiddag, samengesteld door de Academies.

Van 15.00 tot 18.00 uur laten we op 3 februari in Boetiek Klassiek leerlingen en leraars, of de hele academie, een stuk klassieke muziek kiezen (max. 10 minuten). We lezen graag waarom ze dat stuk hebben gekozen. Met een thema 'Boodschap van algemeen nut', thema van de dag, kunnen ze meteen de academie met een kort pittig tekstje in de verf zetten.

Als Klara je muziek laat horen, dan maakt de academie kans op de Klaramuziekgids 'Iedereen Klassiek' met commentaar bij 96 bekende muziekwerken én een 10 delige cd-box.

Stuur tot 28 januari de titel van maximum 3 klassiek muziekwerken (max 10 minuten) en verantwoordingen naar Boetiekklassiek@klara.be

Eigen opnames mogen uiteraard ook opgestuurd worden. Dit kan per post (Klara - Boetiek Klassiek, A. Reyerslaan 52, 1043 Brussel), maar digitaal via Boetiekklassiek@klara.be is nog veel handiger. Wel liefst met een downloadlink (bv. WeTransfer), en niet als bijlage van een mail.

De Klararedactie beslist of de opname voldoende uitzendkwaliteit heeft.

Voeg er ook zeker een telefoonnummer bij.

Verder nog in Boetiek Klassiek op 3 februari: Herman de Vleeschhouwer, directeur van de academie van Sint-Niklaas én kersvers directeur van de internationale school Musica Mundi komt langs en vertelt aan Nicole Van Opstal hoe beide scholen elkaar kunnen aanvullen. Pianist Bart Van Caenegem geeft toelichting bij zijn alternatieve methode notenleer die teruggaat op het pedagogisch systeem van Kodaly.

Meer informatie: www.dagvandeacademies.be

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet