Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Brahms - Vioolsonates op.100 en 108 - Isabelle Faust - Alexander Melnikov

blijf verwonderd!

vr 6 nov. - 23:00

Uitvoerders: Isabelle Faust, viool; Alexander Melnikov, piano Label: harmina mundi HMC-902219

Programma: Johannes Brahms: Sonate nr.2 in A voor viool en piano op.100 - Sonate nr.3 in d voor viool en piano op.108; Robert Schumann: Drei Romanzen op.94; Brahms/Schumann/Dietrich: F.A.E. sonate

Al in 2007 bezorgden violiste Isabelle Faust (op darmsnaren) en pianist Alexander Melnikov (op een prachtige Bösendorfer uit 1875) ons al een krachtige en toegewijde versie van de eerste vioolsonate van Johannes Brahms. Met deze cd vervolledigen ze de cyclus op een al even schitterende wijze met de sonates uit 1886 en 1888, en met een fascinerende zeldzaamheid van zo'n 35 jaar eerder: de F.A.E.-sonate, een samenwerking tussen drie componisten als eerbetoon aan de grote violist Joachim. Die moest raden wie welk deel had gecomponeerd, en dat kostte hem geen enkele moeite, want het scherzo klinkt als onvervalste Brahms, en het intermezzo en de finale verraden duidelijk het genie van Schumann.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet