Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Maestro

Maestro

Britten en Amerika

blijf verwonderd!

di 29 mei - 1:48

In 1948 werd het festival van Aldeburgh door Benjamin Britten en Peter Pears boven de doopvont gehouden. 70 jaar later is wat ooit begon als een bescheiden festival onder vrienden een echte ontmoetingsplaats voor jong en oud geworden. Mark Janssens gaat er op bezoek en vertelt er graag over in Maestro.

 

Dit jaar vieren ze in Aldeburgh ook 100 jaar Leonard Bernstein met enkele Bernstein-avonden gedirigeerd door John Wilson, de man die speciaal gevraagd werd om enkele Bernstein-programma's samen te stellen.
Eén van de artiesten is residentie is violiste Patricia Kopatchinskaja. Zij is de curator van de laatste dagen van deze festivaleditie.
Drie levende Britse componisten stellen er ook nieuw werk voor : Harrison Birtwistle, Simon Holt en Emily Howard. Die laatste is nog geen 40, en van haar gaat op de openingsavond een opera in première. 
Nieuwe gasten op het festival zijn Le Concert Spirituel en Hervé Niquet die in de kathedraal van Ely een mis van Benevolo zullen brengen.
Tel daar nog eens de vele activiteiten op en rond het strand van Aldeburgh bij, de tentoonstellingen en masterclasses, films en concerten met jong talent, en Aldeburgh maakt ook dit jaar z'n naam waar als één van de meest toonaangevende en eigentijdse festivals van Europa. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet