Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Brussels vrouwentrio Las Lloronas brengt debuut SOAKED

blijf verwonderd!

do 3 jun. - 0:39

Nederlands-Spaanse muzikante Amber in 't Veld maakt samen met Marieke Werner en Sura Solomon deel uit van de jonge groep Las Lloronas. Sinds 2017 brengt het trio akoestische, traditionele muziek met elementen uit de Spaanse folk en Hip Hop. Ze versmelten muzikale tradities met slam poetry en stellen geëngageerde teksten voor over feminisme of sociaal engagement. Vorig jaar brachten ze hun nieuwe album 'Soaked' uit. ---
Sura Solomon, Amber in 't Veld en Marieke Werner - album Soaked

Amber in 't Veld, Belgisch-Amerikaanse Sura Solomon en Duitse Marieke Werner ontmoetten elkaar enkele jaren geleden in Maastricht waar ze alle drie sociologie studeerden en een passie deelden voor activisme en kunst. Las Lloronas startte echter in de straten van Brussel in 2017 als een tijdelijk en spontaan project. In hun muziek vormen stemmen, klarinet, gitaar, accordeon en ukelele een krachtige kwetsbaarheid. Het vermogen om pure en diepe emoties te uiten staat centraal. Dat resulteert in pure, rauwe muziek die vanuit de buik spreekt.

Mexicaans-Canadese singer-songwriter Lhasa de Sela is daarom een van de grootste inspiratiebronnen van Las Lloronas. Door de passie en het gevoel die de zangeres in haar muziek legt, raakt de Sela een gevoelige snaar bij Amber in 't Veld. De naam van de groep komt van 'Lloronas', wat staat voor 'huilers'. Sura’s grootmoeder komt uit Marokko en vertelde over vrouwen die “professionele huilers” waren en ingehuurd werden voor begrafenissen. Hun rol was om heel luidruchtig te huilen zodat de familieleden hun emoties konden uiten zonder zich daarvoor te schamen. Dat beeld inspireerde hun en is ook het idee achter 'Lágrimas', het eerste nummer van hun nieuwe album.

Soaked

Hun nieuwe album SOAKED is de vrucht van meer dan een jaar van creatie.  Het was een vriend die hen heeft overhaald om een EP te maken met eigen muziek. Vervolgens kwamen ze in contact met de Brusselse organisatie MuziekPublique die voorstelde om het album te co-producen. Begin februari waren ze te gast bij de Toots sessies van Radio 1. Zondag 6 juni treedt Las Lloronas op met SOAKED in een openluchtconcert van Muziekclub ‘t Ey in Sint-Niklaas.

Herbeluister hieronder het gesprek bij Music Matters:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet