Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Camping Sunset: spelen in plaats van repeteren

kunst & cultuur

do 20 aug. - 7:40

Langer spelen, dan repeteren: dat is de filosofie van Camping Sunset, een collectief van 15 net-afgestudeerde spelers, Want een speler word je door te spelen. Nu zijn ze klaar voor een nieuwe ronde met hun voorstelling Happiness, naar de gelauwerde film van Todd Solondz. Onze theaterman Filip Tielens heeft zijn kampeertent al klaarstaan.
De filosofie van Camping Sunset: "Speler word je door te spelen."

Camping Sunset maakte vorig jaar al furore tijdens het Theaterfestival, toen ze Zomergasten van de Russische auteur Maksim Gorki speelden. En nu zijn ze terug met hun voorstelling Happiness die, naar hun filosofie, dus niét af is. Het uitgangspunt van Camping Sunset is dat hun voorstelling nooit àf is, en dus verandert en evolueert het stuk nog helemaal tijdens de drie weken waarin ze spelen voor publiek.

Zo gooien ze de logica van theater om. Filip Tielens: "Ze proberen nieuwe zaken uit, durven ook experimenteren en improviseren. Zo blijft de voorstelling steeds groeien en evolueren, en houden de acteurs elkaar fris." Als toeschouwer mag je ook meerdere keren komen kijken. Met één ticket kan je drie verschillende avonden gaan kijken om zo de voorstelling echt te zien evolueren. "En met succes want onlangs werd Camping Sunset door de Acteursgilde genomineerd voor Meest Gewaardeerde Samenspel."

Deze vijftien jonge acteurs en theatermakers nemen het heft helemaal in eigen handen. Ze zijn allemaal afgestudeerd aan de drama-opleiding aan het KASK in Gent en boksen met Happiness nu een hele voorstelling in elkaar. Tielens: "Ze doen alles zelf: sommige regisseren, anderen maken het decor, anderen spelen." Niet evident in deze tijden, corona en financiële redenen strooien roet in het eten. "Voor jonge spelers zijn er nog maar weinig grote acteursensembles waar ze na hun afstuderen bij terecht kunnen. Camping Sunset denkt: dan doen we het maar zelf!"

Beluister hier het gesprek met Filip Tielens over Camping Sunset:

Happiness van Camping Sunset speelt van 25 augustus tot 12 september op locatie in De Wasserij in Gent. Meer info: www.campo.be

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet