Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Carl Philipp Emanuel Bach - Nevermind: opmerkelijke kamermuziek onder vrienden

klassieke muziek

wo 10 nov. - 1:41

Carl Philipp Emanuel Bach - Nevermind

Wie?

Nevermind is een jong, enthousiast ensemble, bestaande uit violist Louis Creac'h, gambist Robin Pharo, fluitiste Anna Besson en klavecinist Jean Rondeau. Ze leerden mekaar kennen in het Conservatorium van Parijs en delen naast hun passie voor het barokrepertoire ook een interesse in jazz en traditionele muziek.

Wat?

Voor zijn eerste twee cd's focuste Nevermind zich op sonates van minder bekende Franse componisten en op de Quatuors Parisiens van Telemann. Nu verschijnt een derde cd bij Alpha met late kamermuziek van Carl Philipp Emanuel Bach. En dat 'laat' mag je letterlijk nemen, CPhE Bach componeerde deze drie kwartetten tijdens zijn laatste levensjaar.

Waarom moet je dit horen?

Het is altijd weer uitkijken naar een nieuwe cd van Jean Rondeau en bij uitbreiding van het ensemble Nevermind. Hun frisse aanpak gaat gepaard met een diepgaande kennis van en een groot respect voor de muziek. Dat blijkt ook weer uit hun keuze voor minder bekend repertoire van Carl Philipp Emanuel Bach, zijn laatste drie kwartetten. Inzet en virtuoos samenspel troef!

- Els Van Hoof

Praktisch?

Titel: Carl Philipp Emanuel Bach 

Uitvoerder: Nevermind

Label: Alpha Classics

Catalogusnummer: 759

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet