Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Cd-tip van Anne-Marie Segers: Maria Mazzotta

blijf verwonderd!

zo 3 mei - 22:08

Ruig en ongepolijst, woest, ja zelfs brutaal, maar ook bezwerend en gezegend met een wondermooie stem. Anne-Marie Segers is dolenthousiast over 'Amoreamaro' van Maria Mazzotta.
-

"De wereld ontploft en wij kijken alleen maar toe. Toch blijf ik diep in mijn hart hoop koesteren; hoop dat deze muziek u kan raken", zegt de Italiaanse Maria Mazzotta over haar nieuwe cd Amoreamaro (Bitter liefde). Ze is afkomstig uit de regio Apulië. "De tarantella is daar heel bekend," vertelt Zanzibar-reisleidster Anne-Marie Segers. "Die muziekstijl wilde vrouwen genezen die door een spin gebeten waren en daardoor hysterisch werden. Vergelijkbaar daarmee wil Mazzotta de wereld genezen."

Een mooie menselijke stem is een geweldig avontuur.

— Anne-Marie Segers

De klassiek geschoolde Maria Mazzotta, die in het verleden met Ludovic Einaudi en Goran Bregović samengewerkt heeft, klinkt op Amoreamaro "ruig en ongepolijst, woest, ja zelfs brutaal, een beetje zoals het landschap rond Salento." Die streek is zeg maar de hak van Italië. Maar Mazzotta's bezwerende muziek overstijgt tevens dat regionale, verzekert Anne-Marie Segers. "Het is alsof al die Italiaanse muziek van eeuwen en eeuwen in haar vertolking zitten. Ze heeft een oude ziel en dat maakt van elk lied van haar een regelrechte senatie met een myriade aan emoties in haar stem."

Amoreamaro kan volledig beluisterd worden via SoundCloud.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet