Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Chick Corea - Plays

kunst & cultuur

ma 7 dec. - 9:58

Chick Corea  - Plays

Wie?

De 79-jarige Chick Corea is ondertussen een icoon. Samen met zijn generatiegenoten pianisten Keith Jarrett en Herbie Hancock -allen aan Miles Davis gerelateerd- schreef hij jazzgeschiedenis. Hij gaf op een authentieke manier de akoestische piano een eigen gelaat en zette de rockjazz definitief op de kaart. Veelzijdigheid in stijl voelt Corea niet aan als een belemmering, integendeel: het leidt tot verrijking en vormt een uitdaging tot ongebreideld experiment. Anno 2020 staan er 23 Grammy Awards op zijn naam en songs zoals Spain, My Spanish Heart en Captain Marvel werden ware hits. Een constante in zijn carrière, die een halve eeuw overspant, is Corea’s innovatiedrang, zijn open blik en geest. Chick Corea behoort tot ’s werelds meest invloedrijke pianisten. Een jazzcoryfee die stilistisch heel wat paden bewandelde, genres kon mengen op een manier die niemand hem ooit had voorgedaan, maar in dit alles ook steeds trouw bleef aan de akoestische piano.

Wat?


Chick Corea: Plays is een nieuw dubbel live album waarin concertfragmenten uit Clearwater (VS), Berlijn en Parijs elkaar naadloos opvolgen. Prachtig samengesteld krijg je als luisteraar echt het gevoel in een concertzaal te vertoeven. Chick's interventies en tussenteksten zijn een meerwaarde en maken het minder steriel. Je voelt Chick Corea echt plaats nemen achter de vleugel en er ontstaat tijd en ruimte voor een intens soloconcert. Een poëet en avonturier -en même temps- die zijn piano laat zingen met prachtige melodieën. Voor het repertoire kiest Corea meestal eigen werk, jazz standards, bossa nova of plukt hij ingrediënten uit klassieke composities van Mozart, Scarlatti, Chopin of  Skrjabin. In het slot van dit mooie album speelt hij een ruime keuze uit zijn Children's Songs (1971-84). Ontroerend.


Waarom?


Chick Corea belichaamt de essentie van jazz: vrijheid om te musiceren, vrijheid om te experimenteren. Improvisatie als volwaardige en volmaakte kunst. Geniet van zijn indrukwekkende beheersing en uitzonderlijke klankkleur.

Praktisch?

Uitvoerder: Chick Corea 

Titel: Plays 

Label: Concord 

Joris Preckler

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet