Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Daniel Müller-Schott - Een Duitse cellist met Franse verfijning

klassieke muziek

vr 26 nov. - 7:38

Daniel Müller-Schott verkent met zwier het Franse repertoire

Wie?

De 45-jarige, Duitse cellist Daniel Müller-Schott is een prachtige muzikant die nog studeerde bij o.a. de grote Heinrich Schiff. Hij beheerst zowat het hele cellorepertoire van Bach, via Haydn, Beethoven en Brahms tot Sjostakovitsj, Prokofjev en Schulhoff. Met zijn schitterende opname, al uit 2006, van de concerto’s van Elgar en Walton, samen met het Filharmonisch Orkest van Oslo o.l.v. André Previn, nestelde hij zich meteen hoog in ons lijstje van topcellisten.

Wat?

De titel van deze uitgave ‘Four visions of France’ zegt het helemaal. Hoofdmoot zijn drie celloconcerto’s waarvan er twee, dat van Camille Saint-Saëns en Edouard Lalo, genoegzaam bekend zijn. Het levendig-aantrekkelijke, van jazz en Stravinsky doordrongen concerto uit 1929 van Arthur Honegger is dat, ten onrechte, heel wat minder. Het nummer vier op deze intelligent samengestelde cd is de lyrische Elégie van Gabriel Fauré; het fijne toemaatje, een Romance, komt van Camille Saint-Saëns.

Waarom moet je dit horen?

De opnametechnici plaatsen Daniel Müller-Schott behoorlijk op de voorgrond, maar die speelt hier met zo’n gevarieerde, diepe en toch altijd heldere toon, en met zoveel zwier en verfijning, dat dat nauwelijks een bezwaar genoemd kan worden, wel integendeel. Het voortreffelijke Deusches Symphonie-Orchester Berlin o.l.v. de Franse dirigent Alexandre Bloch zorgt voor gloedvolle en gedreven begeleidingen. Want wat een uitstekende blazersgroep heeft dit orkest: die houtblazers in de Elégie van Fauré, die kopers in Honegger!

- Bart Tijskens

Praktisch?

Titel: Four visions of France
Uitvoerders: Daniel Müller-Schott (cello) Deusches Symphonie-Orchester Berlin o.l.v. Alexandre Bloch
Label: Orfeo
Catalogusnummer: C988211

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet