Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

De eerste liedbundel van Huniyagar in Music Matters

blijf verwonderd!

wo 12 mei - 11:35

Hoe zorg je dat de muziek die de componist aan het blad toevertrouwt waarheidsgetrouw en helder wordt overgeleverd? Hoe zet je analoog om in digitaal? Hoe zorg je dat bladmuziek tegelijk authentiek en leesbaar is voor de uitvoerder? Dit zijn vragen die muzikanten Diederik Glorieux en Hannes Vanlancker stellen. Met hun organisatie Huniyagar digitaliseren en graveren zij muziek. Hun eerste liedbundel "Als de bomen straks gaan rijden", verschijnt binnenkort. Een kennismaking.
"Als de bomen straks gaan rijden", de eerste liedbundel van Huniyagar.

Huniyāgar is een organisatie die zich in de eerste plaats toelegt op het ontsluiten van muzikaal erfgoed en muziekgravure. Diederik Glorieux en Hannes Vanlancker willen muziek digitaliseren, graveren, componeren en hun kennis en ervaring delen met andere muzikanten.

Huniyāgar stelt nu hun eerste publicatie voor: “Als de bomen straks gaan rijden, zal mijn hoofd dan blijven staan?”. Een liedbundel gebaseerd op de gelijknamige gedichtenbundel van Frank Adam. Zes componisten (David Anne, Mathias Coppens, Sam Gevers, Diederik Glorieux, Frederik Neyrinck en Michaël Vancraeynest) kozen elk één gedicht uit en plaatsten er muziek op.

De uitgave bestaat uit zes afzonderlijke boekjes. In elk boekje vind je de tekst van het gedicht in een typografie van Nick Lambrecht. Nick laat het gedicht lezen als een lied. Illustrator Glenn D’Hondt voorziet elk lied van een speelse en tegelijk uitdagende illustratie. Muziekgraveur Hannes Vanlancker goochelt met het notenbeeld en verzorgt de eigenzinnige zetting van de muziek. 

Bron: www.huniyagar.com

Vanaf 16 mei kan je via een livestream kennismaken met de bundel en intekenen op een exemplaar. De verzameling van de zes boekjes kan je begin november in je bus verwachten. Alle info via deze link.

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet