Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara Live

De Flagey Piano Days rechtstreeks in Klara Live

do 9 feb. - 9:06

Al tien jaar lang is het Brusselse Flageygebouw in februari ‘the place to be’ voor pianoliefhebbers. Dit jaar viert het vierdaagse pianofestival zijn tiende verjaardag. Klara Live wil dat event niet zomaar onopgemerkt laten voorbijgaan, en zendt twee concerten rechtstreeks uit.
Lukas Vondracek
© Irene Kim

Op donderdag 9 februari duiken Brussels Philharmonic en pianist Lukas Vondracek in een all-Rachmaninov programma. En dat is niet zonder reden: op 1 april zal het 150 jaar geleden zijn dat deze Russische pianogigant geboren werd. Lukas Vondracek vertolkt het 3de pianoconcerto. Hij speelde datzelfde werk  ook tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd editie 2016, een wedstrijd die hij met glans won. Benieuwd in welke mate zijn inzichten in de partituur sindsdien veranderd zijn. Brussels Philharmonic vervolledigt het programma met een arrangement voor orkest van de beroemde Vocalise en met Rachmaninovs meeslepende Symfonische Dansen.

Op zaterdag 11 februari zenden we het recital van Boris Giltburg, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2013, rechtstreeks uit. Hier komen de pianoliefhebbers volop aan hun trekken met de 4 Balladen van Chopin, een selectie uit Romeo en Julia van Sergei Prokofiev en om te eindigen Gaspard de la nuit van Maurice Ravel.

Nicole Van Opstal loodst u door al die pianistieke bravoure. Klara Live, donderdag 9 en zaterdag 11 februari, 20.00-22.00 u.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet