Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

11 op 11

De keuze van Lara Rosseel

blijf verwonderd!

vr 10 jul. - 7:36

Op de Vlaamse feestdag, zaterdag 11 juli, maken 11 Vlaamse muzikanten elk 1 uur radio. Zij kiezen de muziek, vertellen de verhalen, en praten met Klara-presentatoren Clara De Decker, Sieglinde Michiel en Mark Janssens. Begin dit jaar was Lara Rosseel nog te gast in Music Matters naar aanleiding van de debuutplaat De Grote Vrouw. Met de Lara Rosseel Band maakte ze ook haar debuut als bandleider.
Lara Rosseel dook met contrabas in een Gents zwembad voor de touraffiche.

Lara Rosseel heeft een bachelor gitaar en cello aan het Lemmensinstituut in Leuven op zak. Uiteindelijk zou de contrabas haar muzikale carrière bepalen. Ze trok een tijdje naar Zweden waar ze in de leer bij Anders Jormin van Bobo Stenson Trio ging.

Lara is al enkele jaren een vaste waarde in de Belgische jazzhabitat, denk maar aan Chris Joris Band, Pierre Van Dormael Quartet, Barnill Brothers en Zap Mama. De titel van de debuutplaat De Grote Vrouw is geïnspireerd op het naar het Nederlands vertaalde boek van de Israëlische auteur Meir Shalev. In de roman zit het mannelijke hoofdpersonage gevangen in een familiekring met enkel vrouwen: alle mannen sterven in deze familie op jonge leeftijd.

De keuze van Lara Rosseel:

Bert Joris: 'Dangerious Liason'

Clusone 3: When the Red, Red Robin (Comes Bob, Bob, Bobbin' Along)

Buckshot LeFonque: Music Evolution

Pierre Van Dormael: Sur la route de Ouakam

Bon Iver: Woods

Beluister hieronder het radio-uur met Lara Rosseel. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet