Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

11 op 11

De keuze van Lieselot De Wilde

blijf verwonderd!

vr 10 jul. - 9:34

Op de Vlaamse feestdag, zaterdag 11 juli, maken 11 Vlaamse muzikanten elk 1 uur radio. Zij kiezen de muziek, vertellen de verhalen, en praten met Klara-presentatoren Clara De Decker, Sieglinde Michiel en Mark Janssens. Samen met gitarist Peter Verhelst en luitist Sofie Vanden Eynde speelde Lieselot De Wilde(rness) een intiem concert tijdens Klara On Tour vanuit Concertgebouw Brugge.
Sopraan Lieselot De Wilde

2020 was en is voor Lieselot De Wilde een kleurrijk jaar. Ze zou samen met het ensemble voor oude muziek Servir Antico van Catalina Vicens een cd opnemen. In Opera Ballet Vlaanderen stond de nieuwe productie van Benjamin Abel Meirhaeghe, A Revue, op de agenda. De kalender voor na de zomerperiode is nog onder voorbehoud.

Begin dit jaar was er na het succes van de debuut-cd van Bel Ayre met Napolitaanse liederen de nieuwe cd: 'Entre-temps'. Op dit album gaan Lieselot en Peter op reis door een imaginaire stad tijdens de nacht om muzikale portretten te schetsen van de wakkere inwoners.

Ondertussen werkt ze aan het bijzondere project AROUND THE WORLD IN 72 SONGS waarin De Wilde op muzikale wereldreis gaat met haar draaiorgel.

Dit is de muziekkeuze van Lieselot De Wilde:

Peter Verhelst: Bathing water

Sofie Vanden Eynde & Romina Lischka: La Rêveuse

Dick van der Harst "Cara mia"

Claude Debussy (bew.Frederik Neyrinck) - Bruyères (bewerking voor kwintet)

Zap Mama: "Brrrlak!"

Beluister hieronder het radio-uur met Lieselot De Wilde.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet