Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Klara's: Ensemble van het jaar: Ictus, contemporary music Brussels

kunst & cultuur

vr 22 mrt. - 9:01

'Een ensemble dat de wereld rond reist met hoofdzakelijk nieuwe creaties is verre van evident. En het jaar 2018 was een grand cru op dit vlak. Als belangrijkste wapenfeit vermelden we de wereldcreatie van de opera ‘Der verschwundene Hochzeiter’ van de Oostenrijkse eminence grise Klaus Lang in Bayreuth.' Zo omschrijft de jury het in het verslag.
Ictus

'Met deze nieuwe productie werd voor het eerst sinds Parsifal in 1802 (!) nog eens een nieuwe opera gebracht tijdens de Bayreuther Festspiele, destijds opgericht door Richard Wagner en nu in handen van kleindochter Katherina Wagner. Dat een Belgisch muziekensemble hiervoor werd gevraagd, zou ons allemaal trots moeten maken. Andere hoogtepunten in 2018 waren de succesvolle tournee van 'Einstein on the Beach' van Philip Glass, de nieuwe muziektheater productie ‘Mitra' voor het Kunstenfestivaldesarts ism Muziektheater Transparant (en binnenkort op het Holland Festival) of de participatieve kindervoorstelling 'Grand Ballet' dat momenteel Europa rond reist. Meer dan 80 concerten en voorstellingen speelden de musici van Ictus Ensemble in 2018. Kortom, top!'

Meer informatie: www.ictus.be

Te horen tijdens
- Music Matters, op zaterdag 23 maart, van 14 tot 19 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
- Late Night Lab, op dinsdag 26 maart, van 22 uur tot middernacht via Klara, klara.be en de Klara-app.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet