Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

De moedige Margarita

kunst & cultuur

vr 19 okt. - 8:02

Theatergezelschappen Froe Froe en Laika uit Antwerpen maken samen een bewerking van de Russische satirische roman 'De meester en Margarita' van Michail Boelgakov. Het is een verhaal over een schrijver die plots verdwijnt en een dappere vrouw die tot alles bereid is om hem terug te vinden. Een brandend actueel verhaal voor jongeren vanaf 14 jaar. Regisseur Jo Roets gaf vanmorgen meer uitleg in Espresso.

Er was eens een goed georganiseerde stad waar de burgers veilig en welvarend waren. Het is er goed wonen, maar voor je mening uitkomen kan gevaarlijk zijn. In die stad begint een mooie en waarachtige liefde tussen Margarita en haar geliefde schrijver, de meester. Maar tot grote wanhoop van Margarita verdwijnt de meester plots spoorloos. Tegelijkertijd zaaien de duivelse professor Woland en zijn vrolijke trawanten oncontroleerbare chaos en jagen alle burgers de stuipen op het lijf.

‘De meester en Margarita’ is een cultroman die de Russische schrijver Boelgakov in één klap wereldberoemd maakte – zij het vele jaren na zijn dood. Het verhaal bestaat uit meerdere lagen die op ingenieuze wijze vervlochten zijn: het is een ‘boek-in-een-boek' en zoveel meer.

Laika en Theater FroeFroe bewerken de roman tot een brandend actuele satire met een knipoog naar het Faust-verhaal en de Bijbel, waarin met hypocrieten, opportunisten en lafaards de vloer wordt geveegd. De stad zelf is het hoofdpersonage. Een stad waar alleen de onbaatzuchtige liefde waarvoor moed nodig is, overeind blijft.  Samen maken ze De meester en Margarita een visueel spectaculair verhaal dat door een grote cast uitstekende acteurs en poppenspelers pakkend en in sneltreinvaart op de scene wordt gezet.

Herbeluister hieronder het gesprek met Jo Roets in Espresso.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet