Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De sporen van Claus - Aflevering 2: Oedipus

blijf verwonderd!

ma 19 mrt. - 6:00

Hugo Claus was een autodidact. De Tweede Wereldoorlog maakte abrupt een einde aan zijn middelbare school. Maar dat maakte de jonge Claus goed door letterlijk alles te lezen wat hij onder ogen kreeg.

Als een spons zoog Claus alles op en stak zijn werk vol verwijzingen naar mythen, sagen, de oorlog, de kunst- en de film wereld. En waar grijpt een autodidact dan eerst naar? Juist, de klassieken. Van Homerus tot Shakespeare. Van Seneca tot Joyce. Of hoe mankende landbouwers uit het zuiden van West-Vlaanderen plots zinnen van Seneca in de mond namen.

In 1977 schreef Claus het toneelstuk ‘Het huis van Labdakos’.Hij baseerde zich hiervoor op de Griekse mythologie en voerde een heel bijzondere Oedipus, Iokaste en Kreon op. Speciaal voor Klara bewerkte regisseur Simon De Vos (HETPALEIS/Het Zuidelijk Toneel) een fragment uit het stuk. Met Bram De Win als Oedipus, Lotte Heijtenis als Iokaste en Koen Janssen als Kreon. Dago Sondervan maakte de soundscape.

Beluister de podcast en het hoorspel hieronder of in de Klara-app!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet