Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Twintigers: Adriaan Lauwers

blijf verwonderd!

ma 8 feb. - 3:08

Hij pendelt tussen Wenen, Lyon en Vlaanderen. En hij kan kiezen tussen verschillende instrumenten. Na gitaar volgde Adriaan Lauwers nog luit, theorbe en barokgitaar. En hij zingt helemaal niet onaardig. Zijn tieneridool Kurt Cobain blijft hem inspireren. Voor de gelegenheid ontleende hij van Aram Van Ballaert dit levensmotto: Peace and be wild!
Adriaan Lauwers

Adriaan Lauwers (°1991) studeerde gitaar aan de conservatoria van Luik en Bergen. Als gitarist deelde hij het plezier van het musiceren met zijn leerlingen aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen in de vier jaar voor zijn vertrek naar Lyon. Want bij Floris De Rycker kreeg hij de smaak te pakken van luit en theorbe. Ondernemend als hij is, trok Adriaan naar het conservatorium in Lyon waar hij dit jaar afstudeert bij Rolf Lislevand. Hij volgde een hele reeks masterclasses bij vele van zijn helden zoals Hopkinson Smith, Paul O’Dette, Vincent Dumestre voor luit, en bij David Russell, Roland Dyens, Roberto Aussel voor gitaar. 

Als solist, in groep of met een orkest, bracht de muziek hem al naar podia in Oostenrijk, België, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Nederland. Met het ensemble Les Surprises maakte hij een cd-opname voor Alpha. Eind 2020 streamde AMUZ ook een solo concert van hem.

Naast muziek heeft hij een sterke liefde voor talen en de geur van koffie in de ochtend. Hij houdt van recepten van Ottolenghi, reist graag met de fiets en brengt de rest van zijn tijd het liefst door in de natuur of gewoon onder vrienden. Oh ja, hij heeft (terecht) een hekel aan vuvuzela’s. 

Bekijk het interview met Adriaan Lauwers:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet