Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: De Twintigers

De Twintigers

De Twintigers: Balder Dendievel

de twintigers

ma 20 mrt. - 4:06

Opnieuw staat er een frisse lading jonge muzikanten te trappelen om hun talent te tonen in 'De Twintigers'. Deze week is het de beurt aan Balder Dendievel!
Balder Dendievel

Wie is Balder Dendievel?

Johannes gaat op bezoek bij Balder, hoboïst in hart en nieren. Hij verdeelt zijn tijd tussen Berlijn en Oostkamp, zijn thuiskamp. Omringd door een grote muzikale familie, pikte hij al op heel jonge leeftijd een hobo op. Het was meteen raak: "Je kan niet echt verklaren waarom, maar ik voél dat hobo het instrument is dat het beste bij me past."

Bekijk het concert van Balder op VRT MAX

De jongste Twintiger van deze Editie werd geboren in 2002 in Oostende. Sindsdien wordt hij omgeven door muziek. Na het Stedelijk Conservatorium Brugge en de Kunsthumaniora Antwerpen studeerde hij af op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de klas van Luk Nielandt. Nu pendelt hij tussen België en Berlijn, waar hij zijn muziekstudie verderzet op de ‘Hanns Eisler’ muziekhogeschool. Hij is actief als solist, kamer- en orkestmusicus.

Bekijk het volledige concert via VRT MAX.

De sleutelplaten van Balder Dendievel

Music Matters nodigt elke week een gast uit om vier sleutelplaten voor te stellen die om welke reden dan ook belangrijk zijn in hun leven en carrière. Deze week kiest onze vierde Twintiger Balder Dendievel (20) vier sleutelplaten uit. De Brugse hoboïst is ondanks zijn jonge leeftijd al een welbekende naam in het Belgische muzieklandschap. Balder studeert aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn waar hij les krijgt van Dominik Wollenweber en Antje Thierbach. Daarnaast is hij veelzijdig actief als solist en orkest- en kamermusicus, op zowel moderne als historische hobo.

14 maart 2023

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet