Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara Live

De Twintigers: Bekijk het concert van Marieke Van Ransbeeck

blijf verwonderd!

do 4 mrt. - 8:47

Vlaamse doedelzak, Zweedse doedelzak en barokmusette, en dan nog in meerdere toonaarden.... Op 5 verschillende doedelzakken speelde Marieke Van Ransbeeck, onze Twintiger deze week, haar concert in Studio Toots. Aan haar zijde stonden Dimos De Beun, Benjamin Macke en Ronan Kernoa
Marieke Van Ransbeeck

Bekijk hier het volledige concert vanaf 4 maart om 20u.

Folk in Klara Live met de Twintiger Marieke Van Ransbeeck, het belooft een heerlijke avond te worden. Doedelzakspeelster Marieke Van Ransbeeck wordt dit jaar 27 en heeft al heel wat ervaringen opgedaan in binnen- en buitenland.

Dat merk je ook aan het programma dat ze vanavond presenteert: naast arrangementen die ze maakte van Vlaamse en Deense volksliederen, kunnen we luisteren naar geheel eigen composities waarvoor ze inspiratie haalde in Scandinavië -Zweden, Noorwegen en Finland- en naar puur klassieke Franse barokmuziek uit het einde van de 17de, begin van de 18de eeuw. Zowel Hotteterre als Chédeville schreven muziek voor de Franse aristocratie waarbij het landelijke leven nostalgisch werd opgeroepen door zachte (!) musetteklanken.

Marieke speelde het concert samen met 3 toffe jongens die toevallig alle drie 37 jaar zijn: Dimos De Beun (blokfluit en klavecimble), Benjamin Macke (accordeon en voetbas) en Ronan Kernoa (barokcello). Wat zeker in het oog sprong (en ook in het oor) was de voetbas van Benjamin. De combinatie accordeon-voetbas bestaat heus al wel lang (Hubert Boone, ooit leraar van Marieke, schreef er een boekje over), maar musici die beide instrumenten spelen, zijn niet dik gezaaid.

Lies Steppe had een gesprek met Marieke Van Ransbeeck, voorafgaand aan het concert.  

De concertopname van 25 januari is gemaakt zonder publiek, geheel volgens de geldende Covid-maatregelen.

Dit concert is op donderdagavond 4 maart te beluisteren en te bekijken op VRT NU. Herbeluisteren kan op klara.be. De concerten in de reeks De Twintigers worden telkens op donderdag uitgezonden op Klara Live en zijn te bekijken op de Klarapagina van VRT NU.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet