Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Twintigers: Beniamino Paganini

blijf verwonderd!

ma 14 jun. - 7:50

Hij ademt muziek, speelt zowel traverso als klavecimbel en is ook dirigent. Hij is zeer gedreven en ondernemend. Hij houdt van musicologische diepgang en is heel precies. Kortom: van deze jongen gaan we nog horen. Zijn naam alléén al!
Beniamino Paganini

Beniamino Paganini  (1994) behaalde ooit een halve finale-plaats in de Musica Antiqua Wedstrijd Brugge (2014) en de Internationale Telemann Wedstrijd Maagdenburg (2015).  Hij werd deze lente bekroond als “Jonge Musicus van het Jaar 2020” (Cecilia Prijs).

Hij vindt het zelf grappig dat hij sinds 2015 elk jaar één diploma haalde. 2015: bachelor traverso, 2016: master traverso (bij Barthold Kuijken), 2017: master klavecimbel (bij Frédérick Haas en Kris Verhelst eveneens aan Koninklijk Conservatorium van Brussel)  , 2018: bachelor musicologie (KULeuven), 2019: maestro al cembalo, 2020: de lerarenopleiding en hopelijk in 2021: een educatieve master in de cultuurwetenschappen. Daarna wil hij het officiële studeerhoofdstuk afsluiten, maar ‘levenslang leren' blijft voor hem een vanzelfsprekendheid als muzikant.

Op zijn 12e (!) richtte hij met vrienden  Musica Gloria op, een barokorkest waar hij nu nog artistiek leider van is en veel toekomstplannen mee heeft. Hij gaf al veel concerten en maakte ook wel al wat opnames met het  orkest.

Sinds 2015 vormt hij ook een duo met zangeres en hoboïste Nele Vertommen (ook Klara Twintiger!) onder de naam: I Suonatori Poetici.

Hij speelde samen met ondermeer Il Gardellino, Scherzi Musicali, B’Rock en La Petite Bande.

Op de vraag wat hij zou doen mocht hij het grote lot winnen, antwoordde hij: ‘Volledig vrij zijn in het realiseren van projecten met Musica Gloria, kunnen kiezen welke prachtige muziek we spelen, waar en met wie.  Ondersteund zijn door een team zodat ik me volledig kan focussen op de artistieke kant. Ik denk ook aan de realisatie van projecten die enorm duur zijn zoals operaproducties met historische gestiek, kledij en decors en re-enactments van allerlei muzikale gebeurtenissen zoals openluchtconcerten van Corelli, Le Bourgeois Gentilhomme van Lully of de water- and fireworkmusic van Händel.’

Zijn levensmotto:  Leef je dromen met respect voor de ander en de natuur.

Als dat niet mooi is.

Bekijk het interview met Beniamino Paganini:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet