Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Twintigers: Emma Posman

blijf verwonderd!

ma 18 jan. - 3:46

Welke coloratuursopraan droomt er niet van éven de Koningin van de Nacht te kunnen zijn of beter: te kunnen zingen? Emma Posman werd in 2018 aangezocht om hals over kop in te vallen voor de zieke sopraan op het grote podium van de Salzbuger Festspiele. Rol: Koningin van de Nacht. De hele wereld keek en luisterde naar haar, een debuut dat kan tellen! ‘Wie niet waagt niet wint!’ is sinds die ervaring haar levensmotto. Dit mooie verhaal zal haar levenslang volgen...
Emma Posman

Wie is Emma Posman?

De Belgische sopraan Emma Posman (° 1994 ) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Gent o.a. bij Hendrickje Van Kerckhove.

Simultaan werd ze ook toegelaten aan de MM Academy van de Munt om professionaliteit op te bouwen. Ze volgde masterclasses bij bekende zangers als: Olaf Bär , Barbara Bonney , Bernarda Fink , Valerie Girard , Edda Moser , Anne Sofie von Otter , Christianne Stotijn , Zeger Vandersteene , Roger Vignoles en Claudia Visca.

Samen met pianist Bert De Rycke voltooide ze het eenjarig internationaal masterclass-programma voor liedduo's van de Duitse bariton Udo Reinemann.

Ze wordt nu gecast voor zowel belcanto, Mozartopera’s als voor lichtere rollen uit het Duitse operarepertoire.

Toen ze in 2018 werd toegelaten tot het Young Singers Project van het Salzburg Festival zong ze de rol van de Koningin van de Nacht uit Die Zauberflöte, in een editie voor kinderen.  Ze werd plots wereldberoemd toen ze onverwacht moest invallen voor de zieke Koningin van de Nacht in het Grosses Festspielhaus in diezelfde operastad. Terwijl ze nog in de maquillagestoel zat, memoriseerde ze nog vlug een ensemblezang.

Het publiek en de pers reageerde enthousiast. De Kronenzeitung schreef over ‘een nieuwe ster aan de operahemel’. Dit debuut werd uitgezonden op ORF en Arte.

Als alles goed zit zal Posman dit seizoen nog meewerken aan opnieuw een kinderversie van de Toverfluit, deze keer in eigen land, in de Munt. Daarna trekt ze naar het Grand Théâtre de Genève  voor twee bijrollen in Parsifal van Wagner en ééntje in La Traviata van Verdi.

Ze kreeg in 2018 de prijs van Vereniging Belgische Muziekpers als Jonge musicus van het jaar. Het recital dat daarbij hoort zal ze nog dit seizoen (zonder publiek) brengen in Bozar met de pianist  Bert De Rycke. Emma Posman is de 'vurige' dochter van componist Lucien Posman en muzikant Karen Coussement. Ze houdt van Giacomo Puccini, Renata Tebaldi, Maria Callas, Lisette Oropesa, Maestro Riccardo Muti en van ... een french bulldog. Zwemmen in zee, bingewatchen en een lekker stuk taart vindt ze zalig! 

Meer info:  www.arien-artists.com/arien_artists_posman_emma.html 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet