Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara Live

De Twintigers: Emmy Wils

blijf verwonderd!

ma 7 jun. - 6:00

U hebt haar allicht aan het werk gezien tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd als één van ‘De Zes’, één van de zes jonge pianisten met hun visie op de laureaten. Zij mochten de uitzending ook telkens afsluiten met een swingend arrangement voor drie piano’s. Emmy is een bijzonder iemand. Op de vraag waar ze binnen tien jaar wil staan, antwoordt ze: ‘dichter bij mezelf.’
De Twintigers - Emmy Wils

Emmy Wils (°1994) kreeg haar eerste pianolessen van Johan Bossers aan de Stedelijke Muziekacademie van Tongeren. Ze beseft nu hoe belangrijk zijn rol is geweest in haar beslissing om verder piano te studeren: ‘Ik heb nooit een gepassioneerdere pedagoog gehad.’ Ze studeerde verder aan het Conservatorium van Brussel in de klas van Piet Kuijken en Hans Ryckelynck en beëindigde haar master magna cum laude in de klas van Boyan Vodenitcharov. Ze studeerde ook nog aan de prestigieuze Hochschule für Musik Frans Liszt in Weimar, in de klas van Peter Waas. 

Ze is initiatiefnemer en pianiste van het tienkoppige Sonos-ensemble, ook van het Koi Collectief: een duo met saxofonist Maarten Vergauwen. Ze nam een cd op met Poolse fluitiste Natalia Jarzabek.

Emmy Wils heeft een uitgesproken voorliefde voor het werk van Johannes Brahms maar ook voor hedendaagse muziek. Ze is heel sociaal, maakte een wereldreis, maar is evenzeer bezig met verdieping, zingeving en spiritualiteit. 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet