Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Twintigers: Hendrik Lasure

blijf verwonderd!

di 1 feb. - 9:33

Deze jazzpianist heeft geen specifieke carrièredoelen. Wel wil hij een gezonde manier vinden om zijn muzikale wereld uit te bouwen. En dat is eerder als iemand die muziek creëert dan als uitvoerder.
Hendrik Lasure

Hendrik Lasure (°1997) groeit op in Knokke in een muzikale familie. Hij gaat naar de muziekacademie eerst voor viool maar de jazzafdeling staat hem veel meer aan. Bij het horen van Dizzy Gillespies versie van ‘On the Sunny Side of the Street’ weet hij meteen waar hij naartoe wil. Hij belandt in dezelfde pianoklas als Bram De Looze. De volgende halte is het Conservatorium in Brussel waar hij les volgt bij ondermeer Diederik Wissels, John Ruocco en Kris Defoort.

Al op zijn twaalfde ontmoet hij zijn muziekcompaan percussionist Casper Van de Velde met wie hij tot op heden het duo SCHNTZL vormt. Lasure duikt op in meerdere bands zoals het Brussels Jazztrio Thunderblender met Ierse saxofonist Sam Cornerford en drummer Jens Bouttery (Hi Hawaii). Hij speelt ook bij Amber Haze, een trio samen met Casper Van De Velde en de Italiaanse vocalist Francesca Palamidessi. Lasure is ook terug te vinden bij de eclectische artpopformatie Bombataz. Hij wordt als pianist gevraagd in ‘The Time of Our Singing’ van Kris Defoort, een operaproductie in De Munt.

Hendrik Lasure profileert zich ook als componist en wint verschillende prijzen waaronder in 2015de prijs voor ‘beste componist’ op het Tremplin Jazz d’Avignon in 2015. In 2020 ontvangt hij een Sabam Jazz Award voor het album ‘Garden Head’ met het ensemble Warm Bad. De jury oordeelt: ‘Hendrik belichaamt als geen ander de veelzijdigheid en unieke charme van de jonge Belgische jazz. Dit is een statement van een muzikant pur sang’. Met Warm Bad waagt Hendrik Lasure zich aan intimistische pop gehuld in een licht parfum van jazz. Warm Bad bestaat naast Hendrik uit Marco Giongrandi, Vitja Pauwels, Benjamin Sauzereau, Sam Comerford, Casper Van De Velde en Soet Kempeneer.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet