Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Twintigers: Imre De Cauter

ma 6 mrt. - 7:19

Opnieuw staat er een frisse lading jonge muzikanten te trappelen om hun talent te tonen in 'De Twintigers'. Deze week is het de beurt aan Imre De Cauter.
Imre De Cauter.

Wie is Imre De Cauter?

Dat Imre muzikant zou worden, stond in de sterren geschreven. Muziek zit in het DNA van de familie De Cauter. Nonkels, tantes, grootvader, maar vooral haar vader Myrddin De Cauter gaven haar de liefde voor muziek door. Nu smelt Imre met haar duo Matterhorn Well de werelden van klassieke en elektronische muziek samen. Johannes zoekt haar op in Gent, waar ze met haar vriend en zoontje woont.

Johannes Wirix-Speetjens en Imre De Cauter
Imre De Cauter en Johannes Wirix Speetjens
Imre De Cauter

Bekijk het concert van Imre De Cauter op VRT MAX

Celliste Imre De Cauter (°2001) werd van jongs af aan omringd door verschillende muziekstijlen. Voor dit concert componeerde ze zelf Isorno II voor cello en Fender Rhodes. Het concert opent met een plastische improvisatie op beide instrumenten: in terugkerende loops communiceert Imre met haar compagnon Matthias Dewilde, pianist.

Bekijk het volledige concert via VRT MAX.

Concert Imre De Cauter
Concert Imre De Cauter
Concert Imre De Cauter
Concert Imre De Cauter
Concert Imre De Cauter

De sleutelplaten van Imre De Cauter

Music Matters nodigt elke week een gast uit om vier sleutelplaten te kiezen die om welke reden dan ook belangrijk waren in hun leven en carrière. Deze week is het de beurt aan de tweede Twintiger: celliste Imre De Cauter (22). Slechts een maand geleden bracht ze het album Sketches for Francis (Icarus records) uit met Matthias Dewilde, waarmee ze het duo Matterhorn Well vormt. 2023 is een druk jaar voor Imre, want ze brengt nog een album uit, ditmaal met haar vader Myrddin. Zwaluwe zal vanaf mei 2023 te beluisteren zijn. Ontdek de sleutelplaten van Imre De Cauter van maandag tot en met donderdag bij Music Matters.

2 maart 2023

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet